2022-08-22

Üniversitemizde Erciyes Üniversitesi Kalite Komisyonu Üyeleri YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programı Kapsamında İyi Uygulama Örneklerini Paylaştılar

Üniversitemizde, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programında (KAP) 5 yıl süre ile “Tam Akreditasyon” alan Erciyes Üniversitesi Kalite Komisyonu Üyelerinden Prof. Dr. Sultan TAŞCI ve Prof. Dr. Mustafa ÖZTÜRK tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında iyi uygulama örnekleri sunumlarını paylaştılar. Bu çercevede akreditasyon tanımı içinde çeşitli konular ele alınmış, akreditasyon başvurusunda bulunan üniversitelerde yapılan ve yapılması gereken işlemler konusunda bilgi aktarımı sağlanmıştır.

Üniversitemiz açısından oldukça yararlı görüşmelerin yapıldığı bu toplantıda akreditasyon çalışmalarımız için yol haritasının iyileştirilmesine büyük ölçüde katkı sağlaması beklenmektedir.

Toplantıya Üniversitemiz adına Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı ve Kalite Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent EKER, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, TNKÜ Kalite Komisyonu Üyelerimiz, TNKÜ Birim Kalite Elçilerimizin yanı sıra TNKÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı ŞENOL AKYAZI, TNKÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Evren KÖKSAL, TNKÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkan Vekili Öğr. Gör. Serkan AYDIN katıldı.