2021-09-10

Üniversitemiz 2021 Yılı İzleme Programı çerçevesinde Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) İzleme Takımı tarafından değerlendirmeye alınmış olup İzleme ve Değerlendirme 10 Eylül 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleşmiştir.



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen 2021 Yılı İzleme Programına dahil edilmiş durumdadır. YÖKAK İzleme Takımı tarafından 2018 Yılı Kurumsal Geri Bildirim Raporu, Kurum İç Değerlendirme Raporlarımız ve Kurumsal Dış Değerlendirme, Akreditasyon ve İzleme Programları Kılavuzu dikkate alınarak çevrimiçi ortamda yapılan inceleme ve görüşmeler ile 10 Eylül 2021 tarihinde değerlendirmeye tabi tutulmuştur.

YÖKAK İzleme Programı dış değerlendirme süreci sonrasında ilgili yükseköğretim kurumundaki gelişim sürecinin değerlendirmesini amaçlamaktadır. YÖKAK izleme sisteminde temel değerlendirme kapsamını ise dış değerlendirme sonucunda hazırlanan Kurumsal Geri Bildirim Raporları ve özellikle gelişmeye açık yönler oluşturmaktadır. Böylece, izlemeye tabi tutulan kurumun yürüttüğü faaliyetlerde daha önce belirtilen güçlü yönlerinin de sürdürülebilir durumda olduklarına dair görüşmeler yapılarak kalite güvencesine ulaşılması hedeflenmektedir.  

Bu kapsamda gerçekleştirilen çevrimiçi çok oturumlu toplantılara; YÖKAK tarafından görevlendirilen YÖKAK İzleme Takım Başkanı Prof. Dr. Mehmet DURMAN, Değerlendirici Prof. Dr. Akile BÜKE, Değerlendirici Doç. Dr. Oytun Okan ŞENEL, Öğrenci Değerlendirici Betül Aslıhan BAYRAKTAR katılırken; Üniversitemiz adına Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı ve Kalite Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent EKER, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Senato Üyeleri ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kalite Komisyonu Üyeleri katılım sağlamışlardır. 

İzleme Programı kapsamında yapılan çevrimiçi toplantılarda Kurumsal Geri Bildirim Raporlarında belirtilen Üniversitemize ait gelişmeye açık yönler ele alınmıştır.  Üniversitemize ait daha önceki raporlarda belirtilen gelişmeye açık yönler arasında kalite güvence sistemi, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, yönetim sistemi ile toplumsal katkı başlıkları kapsamında tamamlanan ve yürütülen çalışmalar çeşitli kanıtlar üzerinden değerlendirilerek çevrimiçi toplantılarda sürdürülebilirliğin dikkate alındığı öneriler gündeme getirilmiş ve kayıt altına alınmıştır.

Üniversitemiz açısından oldukça yararlı görüşmelerin yapıldığı İzleme Takımı Değerlendirmesinin 2021 yılı ve sonrasında kalite çalışmalarımız için yol haritasının iyileştirilmesine büyük ölçüde katkı sağlaması beklenmektedir.