2023-07-21

TNKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Akredite Oldu



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ile Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mahmut ERGÜT, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e ziyarette bulundu.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünün Fen, Edebiyat, Fen - Edebiyat, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından akredite edilmesi üzerine verilen Akreditasyon Belgesi Rektör ŞAHİN’e takdim edildi.

Dekan Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, “Fakültemizin en son akredite olan bölümü Matematik Bölümümüz oldu. Fizik, Kimya ve Biyoloji Bölümlerimiz de Akredite olma yolunda hızla ilerliyor” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi nicelik kadar nitelik olarak da hızla büyümektedir. Üniversitemiz, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı amacıyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında kurumsal akreditasyon almaya hak kazanmıştır. Bununla birlikte Üniversitemizin birçok bölümü de akredite olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünü ve bu başarıda payı olan tüm çalışma arkadaşlarımızı sizin nezdinizde tebrik ederim. Akreditasyon alma yolunda çalışma yürüten tüm diğer bölümlere de başarılar dilerim” şeklinde konuştu.