2024-06-28

Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulundan Tekirdağ NKÜ Teknik Bilimler MYO’ya ‘Akran Değerlendirme Ziyareti’ Gerçekleştirildi



Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 2024 yılı Meslek Yüksekokulları (MEYOK) Alt Çalışma Grubu etkinlik takvimi kapsamında, Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu takımı Kalite-Akreditasyon çalışmaları için Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuluna ‘Akran Değerlendirme Ziyareti’nde bulundu.

Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati ARDA, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Ozan AKI, Dr. Öğr. Üyesi Aydın GÜLLÜ, Öğr. Gör. Dr. Yusuf AVŞAR, Öğr. Gör. Emrah AYDIN ve Yüksekokul Sekreteri Aykut AY ve Memur Gonca ENGİN akran değerlendirmesi amacıyla dış paydaş olarak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ettiler.

Ziyaret kapsamında Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) "Meslek Yüksekokulları Koordinasyonu Alt Çalışma Gurubu Dış Akran Değerlendirme Toplantısı"nda Rektör Yardımcısı ve MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Murat TAŞAN da bulunarak bu ziyaretlerin Üniversitelerin ve Meslek Yüksekokullarının Kalite ve Akreditasyon çalışmalarındaki önemine değindi.

Akran Değerlendirme ziyaretinde; Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik Otomasyon Bölümü, Mekatronik Programı özelinde değerlendirmeler yapılarak odak görüşmeler gerçekleştirildi.

Ziyarette; liderlik ve kalite, program tasarımı, değerlendirilmesi ve güncellenmesi, araştırma ve geliştirme faaliyetleri, toplumsal katkı, iç ve dış paydaş işbirlikleri şeklindeki Yüksek Öğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) kriterleri doğrultusunda değerlendirmelerde bulunularak Tekirdağ NKÜ Teknik Bilimler MYO’nun güçlü yönleri ile gelişmeye açık yönleri ele alındı.

Akran ziyaretinde Üniversitemiz Teknopark Kuluçka Merkezi de ziyaret edildi. Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörü Ögr. Gör. Dr. Figen TAŞCI DURGUT ise yapılan çalışmalar ve yürütülen projeler hakkında bilgi aktardı.

Akran ziyareti, Misafir Takım Kaptanın Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, Doç. Dr. Aytekin ERDEM, Doç. Dr. Ertuğrul KARAKULAK, Dr. Öğr. Üyesi Özlem BOZKURT, Öğr. Gör. Dr. Fatma Funda ÖZDÜVEN, Dr. Öğr. Üyesi Emrehan YAVŞAN,  Öğr. Gör. Fatih ÖZEN, Yüksekokul Sekreteri Dr. Saim ALTAY ve Memur Saniye UÇAR’dan oluşan ev sahibi takıma memnuniyetlerini bildirmesi ile sona erdi.

Namık Kemal Üniversitesi1

 

Namık Kemal Üniversitesi6

Namık Kemal Üniversitesi5

Namık Kemal Üniversitesi19

 

Namık Kemal Üniversitesi21

Namık Kemal Üniversitesi2

Namık Kemal Üniversitesi14

Namık Kemal Üniversitesi10