2024-06-25

TNKÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ‘2024 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde Turuncu Bayrak Ödülüne Layık Görüldü

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri’ne bu yıl layık görülen üniversiteleri açıkladı.

Üniversitelere ödülleri Yükseköğretim Kurulunda düzenlenen “2024 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni” ile Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR tarafından sahiplerine dağıtıldı.

Yükseköğretim sistemindeki öğrenci sayısının 7 milyonu aştığını, farklı engel düzeylerindeki öğrenci sayısının ise 58 bin civarında olduğunu aktaran ÖZVAR, “Bu sayı göz önüne alındığında Yükseköğretim Kurulu olarak bu alanda yürüttüğümüz çalışmaların ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılacaktır” ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, ‘2024 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde ‘Mekânda Erişim’ Turuncu Bayrak ödülünü almaya hak kazandı.

Namık Kemal Üniversitesi3